18 feb 2008

Gala i fara!!!!!

Gala ligger i sin vagn ute på terrassen och sover. Som så många svenska barn gjort i urminnes tider och i betydligt svalare klimat.
Skulle ett spanskt barn få göra det samma skulle det dö, eller åtminstone få någon fasanfull "itis"-sjukdom (jo, de är väldigt bra på sin sjukdomslatin i detta landet, man har inte öroninflammation för dåhar man otitis och har man magsjuka då är det gastrontinitis och akta nacken för annars får du turticulitis...minst!) för uppfattningen här är att allt som har med väder och vind att göra kan vara fruktansvärt farligt.
Om du t.ex. befinner dig i ett rum med ett barn under året och ngn skulle råka öppna en dörr och på så sätt orsaka tvärdrag ja då SKRIKER alla och rusar upp för att stänga för annars blir barnet sjukt, tvärdrag som vi i Sverige ofta har för att få in lite frisk luft är TOTALFÖRBJUDET här.
Nu regnar det dessutom lite (Gala står dock under tak, jag är inte helt väderopåverkad som de små stackars dvärgarna i Pildammsparken i Malmö!) så ser grannarna vagnen så skulle de aldrig säga något eftersom det är helt uteslutet att tro att det skulle kunna ligga en bebis däri.

4 comentarios:

Sara dijo...

Dvärgar i Pildammsparken? Vilken syn!

Anónimo dijo...

ha ha - precis - akta dej annars får du -itis sjukan. Frisk luft vad är det. Det är så komiskt att vi har samma erfarenheter av dessa saker. Jag kommer ihåg att man har suttit med familjen på den tiden när alla rökte utan nåd och man fick inte ens öppna fönstret för att vädra för då skulle det bli drag och nån kunde få ont i nacken eller bli förskyld. Precis som att det skulle vara farligare än att 7 personer kjedjeröker under en 3 timmars lång lunch. - tack och lov att det inte röks längre... fönstret förblir stängt dock

Anónimo dijo...

Hej, tack för ännu en snäll kommentar. Alltid roligt att få lite feed-back! :)

Viktoria Löwenthal dijo...

Ja nä, det är många saker som upplevs långt värre av osss svenskar än av spanjackas/katalaner, som att åka utan bilbarnstol tex...