15 oct 2007

Black wedding


En sak som är helt underbar för sådana som jag är att man i Spanien får gå på bröllop klädd i svart. Visst är det skönt?! Nu undrar jag, är det ok att gifta sig i svart också, om man ska till rådhuset? Någon som vet? Alltså, jag frågar inte efter era åsikter utan om det är ok enligt katalansk norm att gifta sig i svart.

5 comentarios:

Rebecca Löwenthal dijo...

Hur många katalaner känner du som kan prata svenska och som samtidigt läser just din blogg? Kan du inte fråga osttjejen? Hon har ju trots allt redan en viss förkunskap om svenska faiblesser.

Anónimo dijo...

jag kan svenska i soc català. du kan gifta dej i svart. no hi ha cap problema.

Viktoria Löwenthal dijo...

Ha, där fick först rebecca en knäpp på näsan (jag får vara lite småelak för hon är en av mina 5 systrar) och sedan fick jag själv en knäpp på näsan för jag skulle precis svara: jamen hallå, jag frågar svenskar boende här i katalonien eftersom en katalanska oftast (hmm...detta oftast lade jag till nu, det var inte med i den första versionen jag tänkt ut) är väldigt konservativa då det komemr till giftemål och inte ens skulle drömma om att gifta soig i svart. men så fick jag svar av en katalanska (eller katalan..hmm..català..manligt..catalana..) och där föll mina fördomar little by little (nä, faktiskt inte, sannolikheten att se en katalanska i svart brudklänning anser jag är typ 1 promille om inte mindre).

Rebecca Löwenthal dijo...

Fast det hade varit roligt om du frågat osttjejen. Inte nog med att vi använder osthyvel, vi vill gärna gifta oss i svart också.

Viktoria Löwenthal dijo...

haha, nu fattar jag vad du menar med osttjejen, hon den söta som ringde och berättade att nu hade en ny stor maasdam kommit, så hon kunde fixa en stor bit som jag kunde hyvla med min svenska mackapär...ja just det, söta yvonne!!!