13 jul 2007

Bluff: Spray on Nylon


Hmm..det var ju en sak från bröllopet som jag ville berätta men som jag alldeles glömde bort.
Dagen innan kom jag på att jag ju INTE har fått bruna ben ännu, har helt enkelt inte varit på stranden tillräckligt. Och eftersom jag pga gamla tonårskomplex inte brukar använda kjol så ofta så hade jag inte planerat hur jag skulle göra denna stora dag (ja, för Claudia och Victoria om inte annat) då jag faktiskt skulle ha knäkort klänning.

Sådana gånger finns det bara ett ställe man skall gå till: El Corte Ingles. Den varan finns inte som inte finns där.

Hittade en lagom förtroendegivande dam och ställde frågan: ”Mina ben är kritvita och jag ska på bröllop i morgon, brun-utan-sol har jag prövat tidigare med hiskeliga resultat (mörkbruna knän, svartbruna strimmor på vaderna och underligt smutsliknande anklar) så om du inte kan rekommendera mig en rysligt bra en som du personligen går i god för (jag ber då även om hennes DNI dvs id-kortnummer) så vet jag inte råd, vad kan jag göra?

Hon log triumferande mot mig, och nickade som i samförstånd och så trippade (vi höll jag på att säga) hon iväg till en hylla. Spray-on-Nylon, det senaste av det senaste, la creme de la creme i strumpbyxeväg i länder med varmt klimat.

OK, jag kommer till saken genast; på det lilla tuff-tuff-tåget som tog oss från rådhuset i Castelldefelts till hotellet på playan där vi skulle vara så försvann det första av mina spray-on-nylon, det gick inte att svettas lite som man så lätt gör när man sitter klockan 15 i gassande stol på en liten plastläderdyna. Så precis under knäna bak på benen hade jag som två små vita klot, helt cirkulära dock så man kunde kanske ta det för mönstrade strumbyxor (Rogges idé, den första av många smarta denna dag).

Men så; i mitt gravida tillstånd så dricker jag inte, men det hindrar ju faktiskt inte andra från att dricka. Eller från att bli lite förfriskade (jag sade inte fulla). Plötsligt kommer en dam trillande över mig då jag precis pausat från dansen, och hennes nyss påfyllda drink (varför är det alltid FULLA GLAS man får över sig??) sveper över mina ben.
”Mina Spray-on-Nylons!! Kommer de klara detta!!??” är det första jag tänker.
Det gör de INTE. Rogge får i uppgift att inspektera och säger: "äsch, det är lugnt, det ser ut som du har några jätteärr, men alltså det ser helt naturligt ut." Jo visst, med tanke på mina fotbollsvader så kommer väl alla tänka "Ah, hon spelar rugby" eller ngt annat lika glamoröst.

Ett engångsspray för 22,30 Euro som INTE klarar ett vanligt (och dessutom ovanligt städat) party! Vad var det då till för? Att sitta hemma i soffan och glamma i min ensamhet? Kässt.

De borde lägga till en bild till, efter efter...med ärrbildningar...

2 comentarios:

Anónimo dijo...

nästa gång satsa på spray brun utan sol , skit snyggt resultat som man ser direkt och därför kan rätta till direkt om man inte tycker det blev bra. Kostar från Loreál kring 10 euro.

Viktoria Löwenthal dijo...

Ha!! That´s it! Och det är då garanterat utan ärrbildningar? Eller? Billigare ärr om inte annat.