18 sept 2007

Tankar

Allmänna tankar medan mitt datorsystem skakar igång sig (det är lite slött).

Om min doktor på bebiskollen igår säger; Och du kollar lite vad du äter?
Är det då en fråga eller ett påstående. Eller, ve och fasa, en uppmaning?
-Ja-arå, svarade jag, det du ser (viktuppgången) är bara resultatet av att vara i Sverige. Mi tierra you know. Men nu är jag tillbaka i landet med århundrades tråkigaste bagerier om man är gravid.
Jo men de är det. Vissa saker ser goda ut men är det inte. Andra saker ser inte ens goda ut. Fast zigojnerarm låter äckligt men är gott. Faktiskt.

1-0 till Sverige mot Nordkorea. 3-0 måste de ha. Känns inte som att Sverige tycker att det är lika roligt denna gång, har feminismen tagit ett steg tillbaka? Eller har ni fullt upp med den borgerliga regeringen och deras alla påhitt? Fast ena kommentatoren säger lite fjöniga saker, Bra att hon fick ta ner den bollen där, bra för självförtroendet. Hello? Skulle de NÅGONSIN säga det om spelarna varit karlar. Så, där kom straffet, 1 mål till Nordkorea, 1-1.

Att köra bil när man är trött och har dubbelseende är ok i Sverige. På motorväg in eller från Barcelona är det rätt drygt emellanåt, svårt att vara så förbaskat vaken hela tiden. Inte en sekund kan man slappna av helt, då kommer det ngn gammal lastbil dundrande eller man tvingas plötsligt byta fil från längst till höger till längst till vänster. Och så dessa skyltar som talar om att si och så många (runt 250 om jag inte minns fel) har dött i trafiken bara i Catalunya sedan årsskiftet. Och att runt tusen blivit svårt skadade. Tvi.

God det e segt att jobba ibland.

4 comentarios:

Anónimo dijo...

Victoria, har konstaterat att vi har samm musiksmak. Har sen jag var typ 17 alltid spelat (och mimat till) Jeanette på efterfester. Samt sjungit Silvio och Mecano i duschen.

DEn enda jag saknar är Luz Casal (Piensa en mi).
För övrigt hatar jag spanska bakelser. Varför har de raklödder som fyllning? Kommer aldrig glömma min bröllopstårta (jag gifte mig på La Gomera och sålde storyn till Aftonbladet)http://aftonbladet.se/resa/terriherreraeriksson/article145580.ab
Så snygg och så äcklig. /Terri

Viktoria Löwenthal dijo...

Haha, din tårtbeskrivning får mig att tänka på tårtan som Dartanjang bakar åt arga gubben, jättefin men gjord på tandkräm. Lite dne känslan man får.

Viktoria Löwenthal dijo...

Försökt läsa artikeln men linken funkar inte..Kan jag hitta den på aftonbladet måntro?

Anónimo dijo...

Krönikan hette "Varning för spansk bröllopsbyråkrati". Jag gissar att tårtan som arga gubben bakade var mycket godare än den vi fick. Men som sagt var- den var mycket fin och i flera våningar.
/Terri