20 sept 2007

Prostitution i Malmö

Lyssnar på P4 där de pratar om prostitution i Malmö, att det är ett problem för de studenter som bor mitt i de s.k. prostitutionsstråken (Celsiusgården etc.).

Jag vet inte vad som har utlovats dessa studenter, de intervjuade talar om att det för flera år sedan talades om att man verkligen skulle göra något åt det och ja, det låter ju bra. Men jag kan ju inte se att det på NÅGOT vis har förändrats eller förbättrats, redan på min tid, när jag var runt 16 och skulle hem till min väninna som bodde på Föreningsgatan nära Värnhemstorget ( alltså inte mitt i smeten utan då några gator bort) blev man upprejad på trottoaren av kåta torskar som med nedvevade rutor väste fram en fråga om hur mycket man skulle ha för diverse tjänster.
Så om de nu lyckats få ner antalet prostituerade till vad det nu var, från 135 till ett 60-tal, ja då blir det ju säkert mer belastning på tjejer som INTE jobbar på gatan, det ter sig ju logiskt, eller.

Jag älskar Malmö, det har jag alltid gjort, Malmöbor har en avslappnad och skön attityd till livet och till det mesta. Men det gör inte att Malmö inte är skunkigt och alltid varit. Little Chicago brukade vi kalla det när vi var unga. Man ser fler locos, fler heroinister, fler skummisar och fler idioter än i någon annan stad i Sverige. And that´s the truth, Ruth.

No hay comentarios: