13 dic 2007

"Matbakterierna som kan döda!"

Jag har tidigare dissat livsmedelsverkets låååånga "vad du inte får äta när du är gravid-lista".
Men vad håller Aftonbladet nu på med? Trötta mig. Vill de spä på Vinterkräksjukan (som jag länge trodde hette Kräk-och-bajs-sjukan) genom att få folk att springa på toa av pur nervositet efter det goda julbordet???
Det var en av de värsta "nu ska vi få dem att skita på sig av skräck"-artiklar jag sett på länge (källa som använts: åh! Så förvånande..livsmedelsverket..). Snälla Caroline Olsson; chilla ner va? "Matbakterierna som kan döda!" och "Mikroorganismerna finns överallt omkring oss – ofta i maten vi älskar."
Hahahaaa...oj oj och åter oj vad DRAMATISKT. Skall den stackars svensken aldrig få njuta?

6 comentarios:

Anónimo dijo...

vanligtvis är hygienen god i svenska kök,i alla fall mycket bättre än söderut i Europa.Men, man kan dö av dessa bakterier.Min kusin dog av matförgiftning för ett par år sedan...

Risken finns,kolla statisken på vad folk vanligtvis dör av i förtid;bilolycker,olycka i hemmet(ta med dåligt hanterad mat här som dödorsak).

Anónimo dijo...

Annan kompis fick salmonella häromdan...
De flesta medborgare i detta avlånga,trygghetsknarkande land är nog extremt naiva ang riskerna med dålig hygien och dålig mathantering.
Orkar inte skriva om vad jag tycker om din kommentar överlag.Kolla hur mycket bajs-bakterier(bakterier från mänsklig skit,direkt från dajm-krysset) det finns i drinkarna som serveras på krogen.hehehe -mmmm krogen...-mmm kebab med fecesbakterier..."-kittlar döds-skönt i kistan.."

Sara dijo...

Oj, så stora problem man måste ha om man måste sitta och sura *anonymt* på andras bloggar!! En kompis kompis och en kusins före detta flickväns syster, väldigt trovärdigt.

Och vaddå "orkar inte ens skriva" - det är ju precis det du gjort - du verkar ju inte ha nån koll alls.

Den överdrivna renligheten och bakterie-paranoian hos er Sverige-svenskar leder till långt värre problem med immunnedsättningar och följder av detta än vad levnadssätt och mathållning i "södra europa" medför. Med lite mer bakterier från uppväxten, så att immunförsvaret fått en chans att utvecklas naturligt, hade din kusin kanske stått emot bättre. Visst, kebab och julbord är kända exempel på bakteriehärdar, och det inträffar enstaka tragiska följder, men artikeln ifråga handlar i god kvällslöpsanda mest om sensations-"sanningar" än om renlighet. Och den dåliga hygienen i Söder är ju bara en myt, som folk som inte förmår se kritiskt lätt går på, men om du lugnar ner dig lite kanske du förstår.

Anónimo dijo...

läs det här:
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1454041.ab
Har själv blivit matförgiftad...ingen lek..

"Oj, så stora problem man måste ha om man måste sitta och sura *anonymt* på andras bloggar!! En kompis kompis och en kusins före detta flickväns syster, väldigt trovärdigt."

Min kusin DOG.Han är död...
Får inte tillbaka min kusin för det, hur mycket du sitter och expert-tycker...

Sara dijo...

Ja, det är jättehemskt, men man kan inte ta ut det på resten av världen. Och jag är ledsen, men jag blir inte ens provocerad av dig. Ha en bra helg, du anonyma expert-tyckare!

Viktoria Löwenthal dijo...

uj, här gick det hett till!
Beklagar kusinens död, otroligt
tragiskt, som alla olyckor och hemskheter som drabbar folk i förtid.

Men som Sara säger så handlar min kritik av artikeln mer om deras sensationslystnad och vilja att sprid skräck. Man kan ge ut budskap på så många olika sätt, eller hur? Är de viktiga så kanske de når fram till fler om man försöker nyansera hotbilden ngt.

Dessutom så är det så otroligt tråkisgt och patetiskt hur de styr upp (ner) nyheterna), skiner solen en sommar i sverige, ja då är det cancer som slås upp som förstasidestoff. Dels av solen, dels av solkräm. Sedan klimathotet. regnar det, ja då är det självmordsstatistik till hösten, så många fler kommer att DÖ pga det dåliga vädret. Osv osv. i all oändlighet.

Mna får ta saker med ro, använda sitt sunda förnuft, helt enkelt. Och lite tur på det så är saken biff.