10 dic 2007

Levi Levi Levi

Nämen faktiskt. Ungen får heta Levi även om det blir en flicka. I Israel har jag hört att det är jätteinne med pojknamn som används som flicknamn så vad fan, bara för att inte Levi ännu blivit trend så behöver ju inte det hindra oss.

9 comentarios:

Eva dijo...

Som....Levi Strauss?

Rebecca Löwenthal dijo...

Nä, sätt lite trender i rullnig. Tycker det verkar hur bra som helst med Levi oavsett, om inte annat kan man ju låtsas inför de som förfäras att man tappat ett A eller något.

Anónimo dijo...

jättebra, & fint & passande. kan junia säga det?
krrram fra mallme

Viktoria Löwenthal dijo...

Levi som i levi straiuss..tja..kanske inte i vårt fall, mer levi som i levi marcer löwenthal. och snackar vi levi strauss snackar vi antropolog (fast han har det som efternamn) och inte levi strauss som i jeans.

Tappat ett A? Ja alltså, levis kvinnliga motsvarighet är annars Leviana...öst så det förslår..gillar inte.

Om Junia kan säga det? Nä, junia vill bara ha flickbebis, och hon heter Maria. ingen diskussion där inte.

Rebecca Löwenthal dijo...

Ja, fast om ni nu skall starta egen trend funkar väl både Levi, Levia, Levai, eller vad som helst. om hon kan hon ju heta L rätt och slätt. Fast det hade ni inte fått i Sverige. Vi ville att Isaac skulle heta S i mellannamn, men det gick inte. Så nu får han använda de stora kuverten när han skall skriva ut alla sina namn, annars får han inte plats. S.namnet tar en jäkla plats.

Viktoria Löwenthal dijo...

Eller varför inte Lechaim (ja min hebreiska stavning är väl inget att hurra för men det är ändå så svårt med bokstäverna).

Rebecca Löwenthal dijo...

Eller varför inte Livia? Junia Petunia och Livia Godiv(i)a (det hette en häst i Falsterbo) Hannas farmor hette Livia, det är hon som hälsar.

Viktoria Löwenthal dijo...

ja det var ju här min livia-kommentar skulle hamna, se under pepparkaksbak.
Jag kommer faktiskt ihåg Godivia, och att du fick stallstolpen i huvudet.

Rebecca Löwenthal dijo...

Ja, fast den hästen hette Tulpan. Det måste ha varit en jävla smäll. Slog säkert ut varenda hjärncell.