19 dic 2007

Håll tummarna nu för fa-an

Rogge börjar vända - fast oooohhh - vi som känner honom tror inget förrän vi har det signerat...

Men igår kväll gillade han plötsligt Livia lite grann och menade bara på att jag inte fick tjata mer om det (vilket jag INTE gjort, jag bara säger LIVIA helt plötsligt rakt ut i luften, men det är INTE att tjata, det är att så ett frö, eller som de gör i en del reklam att budskapet kommer blixtsnabbt så bara bakre regioner av hjärnan hinner uppfatta ngt) för då skulle han ÄVEN om han gillar det bli anti för att straffa mig.

När man kollar betydelse av namn får man ju alltid lite av varje beroende på var man letar, och så får man välja den man gillar bäst men känna till de övriga så att man kan argumentera för det vackra i namnet när någon elak vitsig person skall trycka ner en.

Med Livia t.ex. så kan det ju vara bra att känna till att: "Origin: Derived from the Latin surnames Livius and Livia, taken from the Etruscan nickname Livus meaning "resentful, full of spite, malice."

För OM man hade hamnat på en middag med en sur italienare som bordskavaljer kan det ju vara bra att parera med ett "Well well, that might be in italy, for me and the rest of the world the girl's name Livia \l(i)-via\ is a Short form of Olivia (Latin) "olive". Historically, the olive tree represented peace and harmony.


Peace and harmony. Så det så.

No hay comentarios: