2 ene 2008

Läsestund



Morfar läser den ena boken efter den andra på knagglig katalanska. Han är uppenbarligen inte lika sträng som mamma Viktoria som hela tiden hänvisar till olika bokhyllor (Nej Junia inte den boken, jag läser bara på svenska, hämta från den svenska bokhyllan!).

3 comentarios:

Anónimo dijo...

Jag tycker att Junia ser mer än lovligt beundrande ut när hon tittar på sin morfar.....som mormor blir man lite lätt orolig, hur och vad gör man för att komma i närheten av en sådan insats, jag ger upp utan att ens ha försökt.

Monica dijo...

Oj, du är duktig du, men gâr hon med pâ det? Här är det visserligen ganska enkelt, 98% av alla böcker är pâ svenska.... Om Nils vill ha en av de fâ böckerna han har pâ katalanska, tja, dâ översätter jag...

Viktoria Löwenthal dijo...

Mamma/Mormor Lena: Ett väldigt bra tips: Kom hit och hälsa på vet jag, gör susen! Du har ett vädigt gott tillfälle nu runt den 18-22 januari.

Monica: Ja, nä jag har tvärvägrat sedan hon var pytteliten och översätter aldrig. Jag köper dock katalanska böcker emellanåt då det verkar som att det här anses "tråkigt" att ge bort böcker. Fast de får Rogge (och ja, morfar och andra som vill ställa in sig) läsa.