19 nov 2007

Städning och tid

Varför går städning och mycket tid inte ihop? Varför hinner man mer när man ingen tid har än när man har massor av tid?
Jag har varit ledig att göra allt det där som jag har velat göra i över ett år (sedan vi flyttade in i denna lägenheten i oktober 2006), Junia är på dagis, Rogge på jubb, och jag, vad gör jag?
Min lista över to do´s är låååång men tyvärr blir den bara längre. Nu måste jag INNAN jag kan börja med den ursprungliga listan ta itu med det som blivit MER av då jag varit hemma och slappat i en vecka, allt det som jag lämnat åt sidan då jag HAR så mycket tid.
Och nu börjar jag få härlig måndagspanik över att inte hinna med allt jag vill tills jag börjar jobba igen nästa vecka.
Ett axplock från listan:
- Putsa den fina mässingskronan som jag 1998 hittade på Escudellers Blancs (varpå David, som jag bodde hos, förbjöd mig att gå ut på tisdagar som var dagen då man fick ställa ut möbler och bråte. Och här MÅSTE jag berätta historien om min madrass men den får få ett eget kapitel, se längre upp så småningom).
- Åka och tvätta bilen både utvändigt och invändigt - fa fastic (åhhhh det ligger så skönt i munnen, det katalanska Fa fastic - Äcklar mig/äcklar i allmänhet). Hur många gånger har Junia kräkts i baksätet utan att vi skrubbat ORDENTLIGT (inte bara rogge-skrubb=pjuff pjuff pjuff BORTA!)? Och hur många fina löv har tagits in för att sedan torka, smulas sönder och gnölas in i baksätet. Det är jag som har kärkort, det är jag som kör, rogge o junia sitter därbak. Framsätet är rent och fint och inget skräp, inga vattenflaskor, inga snorpapper, kräktrasor, trasiga leksaker, sönderlästa barnböcker. Guess where they are?
Wanna go for a ride???
Mer to do´s? Ja jag bor ju inte i Sverige så vi har ju tack och lov ingen renoveringstrend att slava under, så vårt ungerska kök förblir ett ungerskt kök och det är helt ok, har nu förstått (efter att ha läst ett nummer av Mama) att vi går under shabby chic eller vad det nu kallades, känns ju bra.
Men vi kunde väl för fan se till att få bort de underliga lamporna från väggarna i hallen???!! Underliga båtlampor, lampetter, frostat glas med ingraverade vinrankor etc. Det var ju en va de STORA planerna jag hade för denna semester, har till och med fixat handyman att komma och hjälpa mig med elektriciteten.
I eftermiddag river jag helt sonika ner dem, så MÅSTE vi fixa nya för annars ser vi inget.

No hay comentarios: