7 nov 2007

Genus i Spanien

Igår köpte Junia och jag nya tanborstar till hela familjen. Till Junia en lila (surprise..) och så en knallgrön och en knallrosa.

Jag satte dem i tandborstgrejen och slängde de gamla och tyckte det skulle bli intressant att se vilken Rogge skulle välja. Nä, faktiskt så tyckte jag inte det, det var så uppenbart vilken han skulle ta. I morse kände jag på borsten, den gröna var blöt.
Undrar hur det hade gått i Sverige. Mannen hade fått psykbryt, han FÅR inte göra fel nu, detta kan fan leda till skilsmässa, arga debattartiklar, bajs i brevlådan från arga feministiska män..

Debatten har inte nått hit än, här tror folk fortfarande att vi är ganska jämställda och det som inte är jämställt är inte det av naturliga skäl (små barn behöver sin mami, kvinnor städar bättre och gillar att ha det fint hemma, killar gillar fotboll och behöver mer frihet, mer tid med kompisar).

3 comentarios:

Anónimo dijo...

ja oj vad skillnad detta tema är mellan vårt hemland och vårt eh ...nuvarande hemland. Min kille får högsta betyg av hans kompisars tjejer för att han hjälper till att duka av bordet om vi varit på middag...samtidigt som hans kompisar gör "cut" tecknet och ber honom sluta så han inte vänjer dem vid att de ska hjälpa till. Hans chef fattade inte vad han menade när han för 6 år sen bad att få ta ut 2 veckors pappaledighet (som vi fick dra av mina 16 veckor!) Men det ändras snabbt här. Nu kan man typ se massor av pappor som hämtar barnen vid skolan och leker med dom i parken. Och man kan även lära gamla hundar sitta; jag tänker på svärfar som inte lyfte ett finger i hemmet och när det gällde barnen under min killes uppväxt och nu torkar han till och med vår 3 åring i rumpan när han ropar på honom. Det ni ;)

Anónimo dijo...

Tar man den gröna blir det skilsmässa och rasande feminister, tar man den rosa blir man bög. Det är fan inte lätt att vara man idag. :)

Viktoria Löwenthal dijo...

Ja där ser ni kvinnor, kommer en man in här va och vad händer - HAN BEKLAGAR SIG!! För visst e det synd om männen egentligen, som liksom har blivit hängande i luften (efter att ha haft oss slagna i marken i alla år) och nu inte vet HUR de ska bete sig...STACKARS ER säger jag bara...

Hehehe...ta den du, jo-shu-aaa-tree