30 jun 2008

Senaste iaktagelse om flaggorna...


Jo jag vet att jag är störigt intresserad av de där små flaggorna längst ner till höger men det är sådana små ting som förgyller min vardag, roligare än så är jag inte!

I dag måste jag säga att det är en sak som förbryllar mig och undrar:
Är det Bryssel som har den äran att heta Europeiska Unionen? Eller vem och hur i hela fridens namn kan man komma in under den flaggan?

Nummer två som får mig att längta och fantisera är den spanska flaggan som kommer från Galicien.
Jag har alltid drömt om att åka och tillbringa en sommar där, för mig är det en av de romantiskaste platserna på jorden (efter vad jag sett i reportage och bilder, ser UNDERBART ut, frodigt och regnigt och grönt och vackert).

Några bra thrillers, ett hus vid kusten, skaldjur till frukost lunch och middag..mmmmm.
Bukten heter Costa del Muerte..Dödens kust..mmm, tilltalar mig, thrillertrillare.

Foto av Juan på http://www.galicias.com/rillamillas/f/cenlle06/pages/DSC00553.htm och där finns det många fina foton att titta på

2 comentarios:

Monica dijo...

Men jag vill förtydliga, jag bor i VÄNNÄS, Vännäsby är en liten förortsliknade historia (folk som bor där är stoltare än stoltast, ung som Reus:are gentemot Tarragonabor...) - men det är Vännäs som är huvudort, centralort, där affärer är, där politikerna håller till etc. Begriper inte varför jag registrerars som vännäsbybo ;-)

Ps - Sverker Olofsson bor i Vännäsby

Anónimo dijo...

Underbara, underbara Galicien! Visst är det otroligt vackert? Och maten.... Som du sa - skaldjur till frukost, lunch och middag! :-D
Synd bara att det ligger så på "avigsidan" av Spanien, lite öde och utelämnat där på kanten. Galicien skulle behöva ett Barcelona!

Jag passar på att tacka för en riktigt bra blog! Du underhåller!
Det är guld värt, för mig som svensk i Spanien, att kunna läsa din blog.

Tack!

Sara