26 jun 2008

Bihåleinflammation

Ja det säger jag er gott folk, att detta med bihåleinflammation, det är fan bland det värsta jag har varit med om. Värst var den där riktigt jäkliga influensan (Peking) som jag fick 1900-frös-ihjäl men detta kommer inte långt efter.
Att ligga ner GÅR inte, det dunkar i halva tandkäken och kinden känns som att någon har slagit in den och ja, det blir inte mycket bättre av att sitta och blogga men faktiskt lite. För bloggar jag inte går jag och plockar och då blir jag sämre.
Läste på Vårdguiden om Bihåleinflammation och vartenda litet symtom stämmer och det värsta av allt: Det behöver inte bli bättre på en 3-4 dagar TROTS att jag utsätter både mig och Gala för antibiotika (och nu behöver jag INGEN kommentar om att det för någon tog både 1 och 2 veckor att bli friska). Grrrr....

5 comentarios:

Rebecca Löwenthal dijo...

Grrr... jag kan berätta de mest gruvliga historier om bihåleinflammationer. Hur många som helst! TAffliga läkare som ordinerat långa strandpromenader i ett råkallt, grått Malmö, för det måste vara stress, när sedan läkare nr 2 och röntgen visade att varet bara forsade nerför svalget. När jag tagit mig till och från doktorna med dubbelvikt filt över huvudet, för att dämpa ljuden, eftersom alltför plötsliga, alltför höga ljud gjorde så att jag svimmade. Men sedan kan jag även berätta om de där inflammationerna som gick över med hjälp av olivolja som sprutas in i näsan (morfars kur) och som svider och knakar, men som sedan går över på några timmar. Ta't lugnt gumman, du blir snart frisk och Gala klarar säkert lite andrahandskur. Städa inte, plocka inte, dansa inte, blunda ofta. Det går över, om inte, så kan man spola och då går det över nästan med en gång (med det är ruskigt obehagligt med den långa nålen som trycks upp, det känns som om den skall gå rakt igenom hjärnan och komma ut på andra sidan) Uppmuntrande va:-)

Viktoria Löwenthal dijo...

ja jag som inte har vett att vara rädd för läkare hade gärna kört upp den där nålen typ nu, själv om det skulle behövas!
hellre vad som helst än detta!

Rebecca Löwenthal dijo...

Usch din stackare. Det går över. Lägg fetvadd i öronen så dämpas ljuden. Sätt på dig en yllemössa så det stramar åt. Ta en av Junias (om den katalanska delen av familjen har sådana attiraljer). Och bada ofta. Lägga Gala på golvet, öppna dörren så att Junia kan komma och gå som hon vill. eller sätt krita och papper i handen på henne, så hon är upptagen med sitt. Och blunda. Jag vet att det är hemskt, men det går över!!!

KARLAVAGNEN dijo...

Stackars små stumporna inte roligt alls. Krya på er!

Anónimo dijo...

Krya på dig... snabbt!
Kram Helena