10 jun 2008

Amningsafasi



Jag, som lider av amningsafasi så det står härliga till, jag har fått extraknäck som simultantolk i rätten. Jo ni läste rätt.

Här i Spanien kallas det "enchufe", dvs när man har kontakter som fixar saker åt en. Min kontakt Emily enchuffade in mig i den här härliga branchen och ja, vet inte om jag eller någon annan kommer vara henne evigt tacksam men blir det bra så är det en bra extrapeng.

Idag klockan 9.50 infann jag mig för att i rättegång tolka svenska till spanska och vice versa, min "man" var en svensk som tydligen hamnat i klammeri med rättvisan, på andra sidan stängslet eller hur man nu kan uttrycka sig, stod 2 hamnpoliser. Man kan ju bli nervös för mindre så jag ammade Gala och tog en kvarts betablockerare.
Nu dök inte min man upp så jag fick normalpuls helt i onödan men i detta galanta tillstånd gick jag med bestämda steg och köpte en klänning som jag sett hos Lisa (Lisa Wixell) förra veckan men som jag då tyckte var för dyr för vår ekonomi.
Väl hemma jag sitter här och kontemplerar mitt vackra köp, bara väskan som klänningen kom i är ju ett smycke i sig. Jag lovar att det inte skall bli någon modeblogg av detta men eftersom det är så sällan jag handlar vackra kläder och det denna gång dessutom kan tjäna till att promota Lisas nyöppnade affär (i Born) så slänger jag upp en bild (och en på väskan, visst, så riktigt så riktigt). Hon har så mycket vackra klänningar så jag fick lust (jo, cirkusen lever ju klart kvar i mig!) att bli en ruskigt chic mamma, smattra omkring här hemma i högklackat, Lisa Wixell-design samt ständigt en Martini i handen.

Nu är jag varken modebloggare eller modefotograf så bilden gör ju inte riktigt klänningen rättvisa, ni som bor i Barcelona får springa dit och se med egna ögon.

5 comentarios:

KARLAVAGNEN dijo...

Vilken tråkig sida! Inga fler bilder? Vad med korta, feta svenskor i Madrid? Var ska vi handla våra kläder? Kärring-avdelningen på el El Corte eller? :-)

KARLAVAGNEN dijo...

Men klänningen var snygg... Grattis!

Anónimo dijo...

LYXIGT! Jag vill också shoppa lyxiga klänningar i lyxiga påsar... Och vad spännande att översätta i rätten!? Imorgon ska jag också shoppa!!! (myggnät... inte lika lyxigt, men nog så användbart!)

Viktoria Löwenthal dijo...

Och jag säger bara: youtube är bäst, där hittar man ju ALLTR nu för tiden:

http://es.youtube.com/watch?v=3a44HHhvO_g&feature=related

samt från invigningen där jag skymtas mer än en gång...

http://es.youtube.com/watch?v=VDsgcnFMs44&feature=related

Anónimo dijo...

Kan man inte få se klänningen på dig, sugar babe???

PUZZZ Emma