12 ene 2010

Presentació de la "Guia d'educació en drets humans".

El Grup d'Educació en Drets Humans presentarà a Barcelona un nou material didàctic per al professorat de Secundària i Batxillerat.

El proper 27 de gener el Grup d'educació d'Amnistia Internacional Catalunya farà la presentació de la "Guia d'educació en drets humans", dirigida al professorat de Secundària i Batxillerat. L'elaboració d'aquest material didàctic va ser una de les diferents iniciatives programades pel grup durant el 2009 amb el propòsit de donar relleu a la celebració de l'Any Internacional de l'Aprenentatge sobre els Drets Humans, promogut per les Nacions Unides.

La presentació de la "Guia d'educació en drets humans" del Grup d'educació d'Amnistia Internacional Catalunya es farà a l'Aula Magna de l'IES Sant Josep de Calasanç, carrer de Sant Quintí, 32-50, Barcelona, a les 19:00 hores.

El principal objectiu de la Guia és que el professorat de Secundària o Batxillerat que en un moment donat vulgui treballar els drets humans a l'aula pugui trobar fàcilment un recurs adequat. No s'ha elaborat pensant només en les noves matèries de "Drets humans i ciutadania", sinó que inclou propostes aplicables des d'altres matèries, en la mesura que l’educació en drets humans ha de ser també contemplada de forma transversal.

Un altre dels objectius de la Guia és donar a conèixer l'extens conjunt de materials educatius sobre drets humans recollits al web del Grup d'educació. Aquest web avui dia és tot un referent dins dels recursos disponibles a Internet pel que fa a l'educació en drets humans, amb una important recopilació de propostes didàctiques pròpies i alienes i amb apartats monogràfics dedicats al cinema, l'humor gràfic, la música, les arts plàstiques, la literatura...

La Guia que es presentarà és una adaptació impresa de la versió en línia, operativa des de fa temps. De moment se n'ha fet una petita edició impresa per tal de fer-ne arribar un exemplar a cadascun dels 80 Centres de Recursos Pedagògics de Catalunya. La tramesa d'aquests exemplars l'ha facilitat el Departament d'Educació de la Generalitat.

El Grup d'Educació d'Amnistia Internacional Catalunya

El Grup d'educació d'Amnistia Internacional Catalunya es va crear fa 26 anys. D'ençà d'aleshores s'ha dedicat a l'elaboració de materials didàctics i a promoure iniciatives adreçades a la difusió de l'educació en drets humans en els diferents nivells educatius. El grup està format només per persones voluntàries, per gent que al llarg de tots aquests anys ha anat aportant de forma desinteressada el seu temps i els seus coneixements.

A banda de la Guia esmentada, durant el 2009, amb el propòsit de contribuir a la celebració de l'Any Internacional de l'Aprenentatge sobre els Drets Humans, el Grup d'educació ha donat a conèixer també una selecció de pel·lícules relacionades amb cada un dels articles de la Declaració Universal dels Drets Humans, adjuntant a cada pel·lícula una proposta didàctica. Una altra iniciativa rellevant ha estat una convocatòria de poesia visual sobre el dret a l'educació, publicada el desembre de 2009 i que s'allargarà fins a finals de maig de 2010.


Lugar:
Dimecres 27 de gener,
IES Sant Josep de Calasanç
(Sant Quintí 32-50, Barcelona),
a les 19:00 hores

No hay comentarios: