9 ene 2010

Fredagsmys

Det är kul med större barn också. Biten när man börjar bli kompisar och kan bestämma tillsammans, när de ber om konkreta saker som de tycker är mysigt. Jag kommer till exempel ihåg min barndoms avund på familjen bredvid oss. Varje fredag hade de MYSKVÄLL och de åt tacos eller pizza som de tog på hemkörning. Stort. Flickan i familjen hade en egen tuggumihörna där hon fick lämna sina tuggumin. Jag hade dött för att få byta, bli henne. Hon hade flipflops med ränder på sidorna och en äkta cowboyjacka med fransar..

Nåväl. Junia vill ofta ha myskväll på fredagarna och vem är jag att neka henne. Nu valde hon pizza med 4 sorters ostar och en annan stenugnsbakad. Till det drack vi vin och vatten. Och så satt vi, på allmän begäran, framför tv:n i soffan. Mmmmm.

3 comentarios:

Betty & Rosalie dijo...

Jag älskade också fredagsmys som barn och som vuxen när jag tänker på det. Räkor och rostebröd med hovmästarsås framför TV:n. Er fredagsmys både låter och ser fantastiskt mysig ut, njut!!

annanolan dijo...

...och jag som ville vara som du, for ni drack te och at kakor hemma pa eftermiddagarna, det verkade sa mysigt! :-)
Men, jag maste erkanna att vi var ju en av de dar familjerna som hade myskvall med Tacos (how very 80's!!), och mysigt var det!
Kram

Viktoria Löwenthal dijo...

Hovmästarsås, jaha, vad är det nu då? Märks att vi nästan aldrig hade myskväll. Te och mackor ibland om man tjatade ihjäl sig i tre år först...

Anna: VA??!! Ville du sitat med den där tickande bomben och dricka te? hellre jobbar jag i ett ryskt kärnkraftverk!! Och kakor och kakor, skorpor, som man INTE fick ta botten på, och även om man försökte att då inte göra det så blev man anklagad.. Nej fy fabien, hellre ensamrätt!!

Och nu kom jag att tänka på en mycket tidig episod i vårt liv, när vi hällde gipssmet i din pappa palles fina spagettigörare..