10 dic 2009

Nu går skam på torra land..


Var ute i gd tid för mitt ikeabesök idag, de öppnar ju kafeterian en timme tidigare och med tanke på att det är jul snart så kan man ju ha lite svensk jultur och få tag på lite julkänsla. Ingen blev gladare än jag då jag såg lussebullarna, men hallå, hur i jösse namen har de fått till det när de erbjuder en LINGONSYLT till (lingonsylt som de dessutom benämner som "marmelad" - vill du ha marmelad till dina köttbullar senyora? yurk!).
Att de dessutom faktiskt har planetens äckligaste kaffe i ett land där till och med Mc Donalds får till det..njae. Som alltid: Betyg UNDERKÄNT för svenska restaurangen i Barcelona. Svenska butiken (jo visst, vi som bor utomlands njuter av det hopkok som skall representera det genuint svenska.
Den riktar sig inte, även om vi alla hade önskat det, till oss utlandssvenskar, utan strictly to spanjackas want-to-know-swedish-traditions. Salig blandning av knäckebröd, sill, öl, kaffe, vodka, lax på längden och tvären, sylter och marmelader, havreflarn och dillchips.

1 comentario:

KARLAVAGNEN dijo...

Kom till Madrid där kan man köpa Glögg, pepparkakor, julskum (äckligt) och en djupfryst jultallrik från Findus. Å mycket annat.