29 sept 2008

Bättre



Nu har Junia rosa "bata" (en slags rock som barnen har här för att inte smutsa ner sig) både till skolan och till matsalen, samt rosa påse att ha sin frukostfrukt i. Ratat har vi farmors fina gammeldags mörkblårutig samt en fin rödrutig. Låt ungen få som hon vill, jag kapitulerar bara hon är nöjd.


Vi har även fått igenom att hon inte skall behöva vare sig sova eller ligga ner och vila utan kan istället leka med barnen som är ett och två år äldre. Junia var klart kränkt efter att okända människor ville killa henne med en fjäder i huvudet och nu slipper hon det, vi slipper stora dramer på morgonen och jag slipper ha henne vaken till elva.


Alla verkar rätt nöjda!


Vädret kan man heller inte klaga på och ännu bättre blir det av katalaners fantastiska fyrkantighet: Man går inte på stranden nu eftersom det i princip är höst (den 1 oktober slår det om och då kan man inte längre beställa vare sig orxata eller gaspacho utan att bli utstirrad) vilket lämnar stranden härligt tom och öde för oss att slappa på. Klart baddugligt (21 grader i vattnet) och härligt värmande sol.

No hay comentarios: