2 nov 2009

Så här i förkylningstider



Vi har världens bästa barnläkare. Hennes konstanta råd i (princip) alla lägen är: Vatten och timjan.

Det finns inget så överlägset som timjanavkok vid t.ex ögoninfektion, ibland räcker det med en gångs baddning för att det skall försvinna (även vid riktigt varig infektion). I Spanien är de t.ex väldigt stränga med att barn som bara har lite lite infektion inte får vara på dagis då det smittar väldigt lätt. Vi har hittills undvikit antibiotikadroppar som annars är det brukliga.

Mer om timjan: http://www.epochtimes.se/articles/2008/10/11/15918.html

5 comentarios:

Rebecca Löwenthal dijo...

Tack syrran, visste att det var något som jag älskar att ha i maten. Vi fick ta earlgrey, men den gav ingen effekt. Och kan man tänka, i Sverige finns bara ett enda apotek som har öppet till 24.00, men det ligger lite långt ifrån oss, typ i Stockholm.

Jag sticker och handlar timjan nu
Puss

Viktoria Löwenthal dijo...

Va? Älskar du att ha Earl grey i maten?? Det var ngt nytt.

Lycka till!

Linda Pierre dijo...

Det här var något nytt. Nu har vi lyckats kämpa oss igenom den värsta "svininfluensan" (eller vad det nu var...), testade att dricka ren citronsaft, saltvatten, te i mängder och en massa olika hostmediciner men någon timjan med vatten var det ingen som sa något om. Ska man alltså koka vattnet med timjan i och sen dricka det...? :) Kan vara bra att veta om vi skulle ha oturen att få en släng av något mer.

Viktoria Löwenthal dijo...

Hej Linda: Ja beroende på om du skall ha det till att badda med eller dricka så gör man lite olika (sorry om jag var oklar..). Till att dricka så gör som med vanligt örtte dvs häll på kokande vatten på helst färsk timjan, två kvistar ungefär, låt stå i cirka 5-7 minuter och drick sedan.

Till att badda brukar jag låta timjan vara kvar i glaset så det blir riktigt starkt och gött.

Rebecca Löwenthal dijo...

Vi gjorde värsta koket och det tog en dag att bli av med ögoninfektionen, som dessutom passat på att hoppa över till andra ögat. Och nej, vi har inte earl grey i maten, dock brukar vi ha torkad timjan på burk i maten, men till denna häxbrygd kändes det mer "forza" att ha färsk.