27 nov 2009

En ovanligt lyckad kärlekshistoria




Junia fick i födelsedagspresent tre glada fiskar som raskt döptes till Candela, Arlet och Maria. Arlet dog inom kort och efter ett tag dog också Candela.

Då jag kom in i djuraffären och utbrast att "Nä, nu har Candela dött och vi måste få till det här på något sätt, jag orkar inet med så mycket dödsfall i familjen!!!" så tog det ett tag innan den förskräckta tjejen sansade sig så pass att hon fattade att det handlade om fiskar.

Det visade sig då att de fiskarna som vi hade var varmvattensfiskar och därför helst skulle ha någon slags värmeagregat. Det kändes lite fånigt då deras lilla skål skulle vara mindre än hela agregatet och vi gav oss då på en chansning.

Lilla Marias nya kompis blev den något fetare Viktoria, en kallvattenfisk.

Möjligt resultat: Att Maria redan samma dag skulle bli middag åt Viktoria (snacka om orättvis behandling, här har hon stått ut i kallvatten och så får hon ett hungrigt fetto slängt till sig som KÄKAR UPP HENNE!). Första dagarna var det lite nervöst och Maria slank undan bäst hon kunde.

Men se på dem nu! Se på dem nu bara!! Så söta!! De har blivit värsta kompisarna!

Enda molnet på vår himmel nu är att Viktoria inte håller sig till fiskreglerna. Enligt dem skall hon inte bli större än vad man står ut med så med det lilla akvariet hon har så borde hon sluta växa nu. Men hon blir bara stöööörre och större..

1 comentario:

KARLAVAGNEN dijo...

Viktoria håller sig inte till reglerna - är det NÅGON som är förvånad?