11 nov 2008

Plan renove

Om man byter in sin energislösande tvättmaskin får man en ny kategori A lite billigare. Skulle man kunna göra det samma med en väldigt energislösande bebis? Och var hittar man de där kategori A barnen?

5 comentarios:

Anónimo dijo...

De finns inte. /Annette

Anónimo dijo...

Tänk dig en lördag om så där 15 år, när de kan sova 16-17 timmar i sträck.

KARLAVAGNEN dijo...

Ja efter att de kommit hem klockan sju på morgonen... Den natten har du heller inte sovit...

Viktoria Löwenthal dijo...

Anette: Nähä..suck..men visst, jag uppskattar din ärlighet. Öhhh..

Anonym: JAAA!!! Visulaisera Mera, mitt valord!

Karlis: nyter som vanligt. sanningen i vitögat. ta ner en på jorden. finns det ngt som heter nyter förresten? pallar inte googla.

Viktoria Löwenthal dijo...

Jorå, pallade (så att karlis slipper, hon hostar ju så förskräckligt och borde inte sitta med näsan över en dammig ordbok...

http://www.kotus.fi/index.phtml?l=sv&s=1571

"Ordet nyter är ingalunda detsamma som nykter; man kan gott vara nyter även om man har fått sig ett par glas under västen. Nyter betyder nämligen ’förnöjd, glad och nöjd’. Det är till sitt ursprung besläktat med nyttja och njuta och hade i fornsvenskan betydelsen ’användbar, nyttig’ men också ’duktig, hurtig’. I den förra betydelsen har det i nusvenskan ersatts av nyttig, medan den nuvarande betydelsen av ordet har utvecklats ur betydelsen ’duktig, hurtig’. Den som är duktig och hurtig är ju ofta också glad och nöjd.



"Det stämmer att nyter relativt sällan används annat än i uttrycket pigg och nyter. Men det förekommer nog, t.ex. i uttryck som en nyter ung man, han hade en nyter uppsyn. Och i och för sig kan man väl se nytert på saken, även om det inte är detsamma som att se nyktert på saken.

Mikael Reuter"