11 dic 2008

De där katalanerna









Jo men visst har det hänt en del sedan sist, jag var till exempel närmare än någonsin att ta ut skilsmässa. Vet ni hur det är att vara gift med en katalan? Vet ni hur det är att vara gift med en SNURRIG katalan?? Vet ni hur det är att vara gift med en KOMPLETT GALEN katalan. Strunta i allt ni hört om att män är från Mars och kvinnor från Venus, ROGGE ÄR NÄMLIGEN FRÅN EN HELT ANNAN PLANET!!


Undrade ni om allt snack om knaperi knaperi knus..?


Jo så här var det: Min kära syster Sara kom hit i Krösamajatjänst för att rädda ett gäng urlakade stackare. Med sig hade hon lite specialartilleri i form av pepparkaksdeg, nonstop samt florsocker; här skulle det bakas pepparkakshus!
Hela lördagen och halva söndagen ängnades åt detta nöje och Chaaa CHAAA så stod det färdigt.
På måndag morgon hör jag Junias förvånade röst som utbrister: Pero pero pero...vad har HÄÄÄNT?!
Hon hämtar mig och vad får jag se, jo, ett skruttigt stackars pepparkakshus där mer än hälften av alla nonstopen är uppätna, avslitna från palen med hull och hål. Kvar är endast små nonstopkratrar.


Min hjärna jobbar febrilt, det kan ju inte vara Junia för SÅ bra skådis kan hon omöjligt vara, ungen är ju bara 3 bast och hon lät och såg HELT förvånad. Sara alias Krösamaja lät ju också otänkbart, inte skulle hon ha gjort sig besväret att frakta hit skiten, låta oss se konstverket och sedan nattetid käka upp det. Rogge då? Njae, inte skulle väl han våga ge sig på ett svenskt pepparkakshus, det är ju nästan som när amerikanerna bombar heliga platser i Irak..så illa är det väl ändå inte med hans moral. Gala? Utesluten. ge henne ett år till så är det hon, jag svär, men ännu når hon inte upp.


Och ja, jag var det då inte.


Eftersom det nu bara återstår den som jag brukar skylla på när det blir för underligt (ödlan) så belutar jag att i alla fall fråga Rogge.

Han står i duschen.

-Rogge, har du ätit av pepparkakshuset.
-Ja.
-Öhhhh...va?! Jo alltså, jag sade, har du ätit av pepparkakshuset?
-Ja hur så?
-Eiihhööö...jamen alltså, pepparkakshuset, det där fina som Sara och Juina har gjort, alltså inte pepparkakorna, utan HUSET, H-U-S-E-T.
-Ja, ja jag blev sugen.
-?????????????????????????????????
(Min häpnad var total, trots 7 år med denne man).
-Vad då, fick man inte äta den eller?

5 comentarios:

Sara dijo...

Hahaha - du är för rolig!!! Ojojoj, vad jag skrattade när jag läste detta inlägg... fast jag ska erkänna att jag nog hade kunnat gråta av ren frustration om det var min man som hade käkat av det heliga pepparkakshuset ;-)

KARLAVAGNEN dijo...

Du, jag ska på Skandinaviska skolans julmarknad på lördag.
Ska kolla efter Non stop och ska köpa en påse åt dig!!!

Vilken utomjordisk trip var du på när du stötte på Rogge? Out of orbit totalt? Men han verkar ju snäll, fast disträ...

Rebecca Löwenthal dijo...

You´ve got your hands full sister!!! kolla buset i den tjejen. Haha, nu har du två busfrön och en nonstopätande man, vilket är ganska busigt det med. Kan det bli bättre?!

Selmas o Gretas krypin dijo...

Ojojoj vad jag SKRATTADE!!! Även om jag riktigt kan läsa förvirringen, förvåningen..och sen ILSKAN mellan raderna!!!
Bara TokRogge kan lyckas...

Anónimo dijo...

Han är för rolig, hur lyckas han med allt. Du har det i allafall inte tråkigt med din käre??? katalan.
Helena

Vad glad jag blir att du är tillbaka igen.