5 ene 2009

Nyår 2009 (eller ja, firandes stund var ju 2008)







Eller nä, vänta, vi måste erkänna: Två dagar INNAN nyår drack vi till lunch upp det vin som Dome och Maria sparat och sparat för att ha vid ett riktigt festligt tillfälle. För vem vet om nyår inte blir festligt.
Att vi däremot alltid har det trevligt när vi ses är det ju liksom i princip garanti på, så det kändes som det absolut rätta tillfället. Och en riktigt bra flaska vin tar sig ju bättre på 4 man i stället för på 8, eller hur?
Galil Mountain Yiron 2004, hittade den på rea på nätet (19.98 dollar i stället för ursprungliga 27.99). Fast vi kanske är flera som inte känner för att sponsra Israel just nu...? Fantastiskt gott var det i alla fall, fantastiskt gott.
och fick omdömet:
91 Points - Daniel Rogov - Guide to Israeli Wines

"A blend of 72% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot and 3% Syrah. Intense garnet towards royal-purple, full-bodied, with firm, near-sweet tannins integrating nicely with smoky and vanilla tinged wood. Opens with wild berries on the nose and palate, those yielding to black cherry, cassis and spices and finally on the long finish a tantalizing hint of bitterness. "

No hay comentarios: