28 ene 2009

En riktig gåta

Snubblade över en fullständigt olöslig gåta.
Here´s the case: Vi fick låna en dvd av Selma & Co, med varningen att man kund ebli lätt kräkfärdig till en början men att det sedan går över..i...KÄRLEK! PASSION!!!
Skivan är väldigt "home made"/casero men FULLSTÄNDIGT fantastisk. Både Gala och Junia är FÖRHÄXADE! Junia, som aldriog kollat på en film mer än 20 min och än mindre 2 ggr på raken hade om hon fått bestämma haft den till frukost, lunch samt middag.
På filmen är det en potpuri av barnsånger, alla med rörelser till och väldigt medryckande. Det är några vuxna och en massa barn och 2 av de vuxna syns mer och sjunger mer solo än de andra. Det finns ingen text som säger vilka de är och det enda man kan se är texten Cantajuego som står textat på en imaginär tv-skärm.
Börjar söka på google och upptäcker att Cantajuego är ett helt otroligt fenomen, en home made video/cd som säljer som smör och nu gett ut 4 volymer.
Går raskt in på youtube och försöker finna en av Gala och JUnias favoriter men då är mina centralfigurer (de som man först hatar och sedan älskar, deras GIGANTISKA leenden, URKÄCKA äckliga hurtrörelser, deras hängslebyxor..) BORTBLÅSTA! Cantajuego som finns på youtube är EN SKUGGA AV SITT FORNA JAG. Inte alls lika kolossalt medryckande som den vi har här.
Vad har hänt?
Söker då vidare på google, försöker hitta info om gruppmedlemmarna och kammar hem NOLL.
Massor om att de skall ut på turné, några reportage/artiklar i typ El Pais etc. men INGENSTANS står det vem de är. El grupo Encanto, that´s all...
Har hittat minst 3 som frågar samma som jag i öppna forum men INGEN HAR FÅTT SVAR!
Vad ÄR det här?
Sök nu, alla ni glada blodhundar (Karlavagnen?? Ett mission svårare än Whirlpools dolda lilla ventil!!!).
Och till alla som har barn från 1-6 år: Köp den första cd/dvd:n, den är urkul! (och visst, kräkvarning utfärdas!!). Vet inte när mina frontfigurer blev dumpade men det skall vi snart ta reda på.

9 comentarios:

Selmas o Gretas krypin dijo...

Heej Cantajuegos-fans!!! Har precis återuprättat min internet-coneccion!!! SKÖNT!! Hittade bara liten länk till just Cantajuegos 1..med "vår" kille :-D
http://www.divermusic.com/productos.php?op=3&prod=7
Här kan man i allafall köpa CD:n...
Ska absolut söka vidare i denna djungel av mysterier.......hmmmm..../kram & gonatt från förhoppningsvis "goda grannar"!!

Viktoria Löwenthal dijo...

Hm...nä du, han är inte med! Bara på det lilla omslaget men om du kollar på snuttarna så är både han och tjejen borta!!!

El burrito pepe är det bara hans röst kvar..

Selmas o Gretas krypin dijo...

meeeeeen!! Är nästan säker på att jag såg honom!!! men...det var väl bara omslaget då...Uhhh Mysteriet tätnar...Spännande ju!

KARLAVAGNEN dijo...

Vänta tills jag är tillbaka i Spanien!!!

Anónimo dijo...

är det spanska sânger? Var kan man köpa?
*självklart intresserad*

KARLAVAGNEN dijo...

Gruppen heter EnCanto men det visste du kanske redan?
El Grupo EnCanto presenta espectáculo "Cantajuego" en Madrid.

Seis actores y cuatro títeres gigantes manejados por titiriteros, interpretarán canciones de los cuatro volúmenes de "Cantajuego".

Los actores que participan son Mónica García, Ignacio Repetto, Paulino Díaz, Beatriz Salido, Juan Heredia y Belén Guijarro. Los titiriteros son Belén Tabares, Arantxa Ocariz, Ana Pérez y Emiliano Müller.

KARLAVAGNEN dijo...

Nu har det blivit lite vrickat.
Gruppen EnCanto uppträder på teatro Circo Price i Madrid samtliga lördagar i Februari.

http://www.esmadrid.com/circoprice/cargarFichaEvento.do?anio=0&texto=&identificador=529570&fechaDesde=&idCategoria=0&fechaHasta=

Vidare om Pedro Zaidman
http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idnoticia_PK=573326&idseccio_PK=1013

Viktoria Löwenthal dijo...

Karlis: So far var jag också med (sorry för ditt detektivarbete du lagt ner). Det underliga är att frontfigurerna är bortsopade, alltså två typer somjag har här på en dvd men som förutom denna dvd inte existerar!!! Ingenstans! Tjejen har stort burrigt krusigt hår och ganska stort ansikte och stoooor mun och ser jätteglad/käck ut och killen ser typ argentinsk/chilensk ut och har om möjligt ÄNNU större mun med stooora vita tänder och jääääätteglad hela tiden, ögonen LYYYSER.

De är mysteriet, de är borta. efter sonys intrång kanske? men har de blivit bortsopade från volym 1 också??? nästan så jag måste köpa en volym 1 on line för att se om den är omgjord eller om de finns kvar,.

Monica: Finns att köpa överallt här i spanien elller on line, cantajuego vol 1 dvd samt cd.

KARLAVAGNEN dijo...

Kan ju svänga inom teatern och fråga herr Zaidman var han gjort av sin crew och hälsa från dig?!