5 may 2009

Sommarpratare


"Henrik Annemarks storasyster Lollo har en utvecklingsstörning . Henrik och hans syster är uppväxta i Falsterbo i en överklassmiljö där man lätt kan få konstiga tankar om vad som är viktigt i livet."

(http://www.sr.se/sida/artikel.aspx?programid=2071&artikel=2790740 )


Och det är lätt att bli lite konstig själv, kan jag tillägga..


Det är inte för att Henrik, kandidat nummer 8 i sommarpratsröstningen, förutom Lollo är bror till den som i bland omnämns i denna blogg som "världens bästa Helen", som jag vill att ni skall rösta på honom.


Mer är det kanske för att jag så himla gärna skulle vilja höra vad han har att säga om Falsterbo, den lilla idylliska orten där långt ner i skåne. Lika idyllisk som Twin Peaks ungefär. På det lilla man får höra ser man att vi delar samma uppfattning om, ja om inte allt så i alla fall om Falsterbo och om hur fantastiskt otrevligt och vrickat det var att växa upp där.


Gå in och lyssna och för all del när ni ändå är där så gärna rösta också. Och rösta då helst på Henrik, för en skåning i riksradio är ju alltid så himla trevligt och hemmigt och en kopp te-igt.


6 comentarios:

Mamma Lena dijo...

Dock hade vi några fina år när ni var riktigt små och vi tillsammans tilbringade somrarna på stranden....men att som vuxen (alltså jag som 35-årig fyrabarnsmamma)leva det ljuva F-bo livet kan bara bara sammanfattas precis just som vrickat och slutet blev helt i linje med det....också en annan tid, ett annat liv, kanske är det mkt bättre nu....

Viktoria Löwenthal dijo...

ja alltså jag tror ju klart att det som är värst är att försöka vara tonåring där nere. fram tills man börjar skolan är det RIKTIGT ok.
att vara tonåring är ju oftast svårt var som men just i falsterbo är det nog fan i mig ett av de värre ställena.

Anónimo dijo...

Perdona mi ignorancia, pero... kan ni beratta for en stockholmare vad som ar sa mystiskt med Falsterbo?

Viktoria Löwenthal dijo...

oh, detär ju därför du skall rösta på henrik, gör nu det så skall jg lägga till allt han väljer att inte nämna...vi snackar fasad, vi snackar alkhol,vi snackar övergrepp, vi snackar mobbning...vi snackar falsterbo MED skanör.

Anónimo dijo...

Har redan rostat pa honom. Gor som du sager ;)!.
Jag far val googla falsterbo och vanta till sommarprogrammen.

Rebecca Löwenthal dijo...

Ja visst var sand mellan tänderna underbart när man var barn. Men fy fan vad man ibland kan önska att de gjorde en gigantisk parkeringsplats av skiten, så hade man kunnat fortsätta lägga sanden på mackorna och kasta sig i ett fantastiskt hav, och minnena av uppväxten hade kanske kunna förblekna till ett minimum. Man kan dessutom inte googla Falsterbo och tro att man skall hitta en väg bakom just fasaden. Det är ju det som är kruxet, när fasader är tillräckligt starka. Det är inte mycket som lyser igenom. Och här snackar vi inte mobbning från bara barnens håll, utan påhejade av sina pimpinetta morsor och farsor, kunde vad som helst kastas i ansiktet på en. Allt helt legitimt, för om "min mamma säger att..." då är det ju så, eller hur?!