23 sept 2009

Bil i spanien

Tradigt inlägg men det ligger i tiden att allt skall vara lite tradigt och motigt : (

Någon som vet hur pass meckigt det är att byta reg.plåtar på en svensk bil till spansk?
Meckiggrad 1-10.

Tack!

7 comentarios:

Pär dijo...

Har precis kollat upp det. I princip gör man en besiktning, tar med sig papperna till en Agencia Tributaria, betalar skatten (för mig 500 €) och så är det färdigt. Jag har inte gjort det själv så jag vet inte om jag missat några steg. Jag vet till exempel inte hur jag får de faktiska plåtarna. Observera att det här är för en gammal bil (5 år), för en helt ny fungerar det annorlunda.

Ska du ordna det nu får du väldigt, väldigt gärna berätta hur det går och om det var några fallgropar! Jag är lite nervös, jag har inte råd med några extrastora utgifter närmsta tiden.

Pär
http://www.utomjordiskabarcelona.com

KARLAVAGNEN dijo...

från www.sydkusten.es

Svar: Om du är resident i Spanien måste du enligt lag inom sex månader registrera din svenska bil i Spanien. Det gör du på Trafikmyndigheten, Tráfico, i din provins och det kostar 90 euro. Formuläret du ska fylla i finner du på Trafikmyndighetens hemsida. Övriga dokument som behövs är pass och NIE-nummer samt intyg på att ditt fordon passerat spansk bilbesiktning (ITV). I samband med registreringen ska även fordonsskatt betalas.


http://www.dgt.es/was6/portal/contenidos/documentos/oficina_virtual/vehiculos/matriculacion/9.03-Castellano.pdf



å så tror jag att Fru Agrell i Barcelona har importerat bilen förra året eller så. www.agrell.com

Anónimo dijo...

Hej,

Jag undrar om du skulle kunna hjälpa mig med att svara på en fråga. Jag ska flytta till Barcelona för att plugga i januari och undrar om du vet någon bra skola med intensivkurs i spanska? (Jag har läst andalusiska på gymnasiet två kurser)

Tack på förhand!
annastrandberg85@hotmail.com

Unknown dijo...

Tack Pär för försöket men jag tror vi skall lita på Karlis, tjejen med koll!

Karlis: jasg skall genast checka. jag sade till far min, som är den som skall byta plåta, att vi sätter upp det på bloggan så skall du se att karlavagnen vet eller åtminstone vet en link : )
allas vår projektledare, vad hade bloggvärlden varit utan dig??

anna: sorry, jag har faktiskt INGEN aning om sådant. förr var jag attans så uppdaterad men nuförtiden är det lite sämre så jag skall inget säga. men googla och se vad folk säger på oliuka forum. ABC var väldigt populär innan men vääääldigt mycket svenskar, men det kanske du tyckler är skönt.

KARLAVAGNEN dijo...

My pleasure - glad att ev. ha kunnat hjälpa till.

gosa dijo...

Anna: Testa www.escuelamediterraneo.com/default_es.htm

Jag vet inte hur mycket de har som är av typen "Intensivkurs", men det är en bra skola med trevliga priser och bra lärare som ligger väldigt centralt i Barcelona. (Ett stenkast från La Rambla)

Viktoria Löwenthal dijo...

Gosa: Just precis DEN är den enda som jag skulle kunna rekommendera men jag vet aldrig vad den heter. Tusen tack för linken, jag bodde i närheten tidigare och den hör lite undangömda skolan hittar inte kleti pleti till.