| Recept på en dall variant* Värm olja i pannan* Välj ut passande kryddor, t ex paprika, cayenne, garam masala, curry, spieskummin, fänkål, koriander etc,* Fräs kryddorna en kort stund, lägg i finhackad vitlök, fräs en kort stund* Lägg i skivad morot o fräs en stund, peppra med svartpeppar* Lägg i linser (kan vara gröna, röda, mungbönor etc, men tänk på att vissa linser/bönor behöver längre tid eller t om att man behöver blötlägga eller förkoka de).* Rör om noga o fräs en stund* Därefter brukar jag hälla på lite vatten (ibland har jag ordnat med buljong men det behöver man inte) så att både morötterna o linserna har tid på sig att bli så där lagom mjuka - aldente* I med krossad/passerad tomat låt koka in ordentligt på svag värme så att linser, grönsaker etc hinner absorbera upp kryddorna* Finhacka färska tomater och någon färsk krydda, fördelaktigt färsk koriander men det funkar med basilika, bladpersilja, timjan o det funkar med torkade kryddor med men givetvis blir det snäppet godare med färska kryddor* Smaka av om du behöver mer kryddor, avsluta med att salta o peppra* Under tiden har du gjort basmatiris. Man kan servera med soya om man gillar det eller en chutney, yoghurt. Tänk på att du kan variera en dall i det oändliga med kryddor och grönsaker, t e x ha broccoli, blomkå, majs, ha olika linssorter/bönor osv. Riktigt fett gott!! |
Sedan -98 bor jag i Catalunya, Spanien (först i Barcelona och senare i liten by uppåt kusten). Bloggar om livet här, om att vara svensk och försöka få till det med barn, familj och jobb, vardagliga krockar med Katalonien och katalanerna men också fler och fler krockar med det där "svenska" som man har med sig i bagaget och som man ibland inte vill eller kan kännas vid.
No hay comentarios:
Publicar un comentario